Пожежна безпека в культових спорудах під час святкування Великодня

Наближається свято – Великдень, Світле Христове Воскресіння. Традиційно це свято збирало до храмів величезну кількість людей – навіть тих, хто зазвичай до храму не ходить. Під час усіх богослужінь священнослужителі та віряни використовують у храмових приміщеннях відкритий вогонь, що становить особливу небезпеку в разі скупчення людей. Тож доцільно нагадати всім правила пожежної безпеки під час участі у богослужіннях.

Зокрема, не допускається залишати без нагляду відкритий вогонь, свічки, лампадки. Тримаючи свічку в руках, потрібно стежити, щоб вогонь не потрапив на волосся під час поклону, на власні або чужі речі. Слід також стежити й за іншими свічками, що потрапляють у поле зору, дотримуватися безпечної відстані між вірянами. Дорослі мають пильнувати за дітьми і не дозволяти їм бавитися з вогнем.

  • підсвічники та інші пристрої, у яких використовується відкритий вогонь, повинні бути встановлені на негорючій поверхні, яка виступає за їх габарити не менше ніж на 0,5 м;

  • переносні пристрої, у яких використовується відкритий вогонь, не повинні встановлюватися на шляхах евакуації;

  • підсвічники та інші пристрої, у яких використовується відкритий вогонь, необхідно розташовувати від горючих конструкцій та від горючих оздоблювальних матеріалів на відстані не менше ніж 1 м так, щоб унеможливити потрапляння відкритого вогню на будівельні конструкції або інші оздоблювальні матеріали та крапання горючої рідини на підлогу.

Фахівці ДСНС неодноразово нагадують священнослужителям на необхідність проводити серед прихожан роз’яснювальну роботу з недопущення виникнення пожеж.

Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки допоможе запобігти виникненню біди!

Сектор забезпечення заходів

попередження надзвичайних ситуацій

У Могилів-Подільському районі

ЦЗД ГУ ДСНС України у Вінницькій області

Поділитися:
   Могилів-Подільське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області інформує
20.11.2024 08:11
Здорове харчування - це харчування яке забезпечує ріст, нормальний розвиток і життєдіяльність людини сприяє зміцненню її здоров'я, попереджає розвиток захворювань&nbsp…
Могилів – Подільське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області застерігає
12.11.2024 13:32
Могилів – Подільське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області застерігає Стихійна торгівля - це торгівля фізичними особами без відповідних…
Фальсифікат молочних продуктів
12.11.2024 13:29
Фальсифікат молочних продуктів Явище фальсифікату у молочній галузі в Україні з’явилося ще у дев’яностих роках минулого століття, коли деякі виробники при виготовлення продукції почали…