Фальсифікат молочних продуктів

Явище фальсифікату у молочній галузі в Україні з’явилося ще у дев’яностих роках минулого століття, коли деякі виробники при виготовлення продукції почали замінювати молочні жири на рослинні – це здешевлює кінцеву продукцію.

Найбільше фальсифікату можна виявити у маслі та кисломолочному сирі. Як зазначають експерти, ці продукти можна виготовляти безпечними для здоров’я. Але часто виробники фальсифікату використовують рослинні жири, які містять високу кількість транс-ізомерів – трансжирів, вкрай небезпечних для здоров’я.

Найвагомішою причиною появи тіньового ринку та фальсифікату є низька платоспроможність населення, через що люди готові нехтувати питаннями якості та походження молочної продукції, не говорячи вже про сплату податків.

На сьогодні фальсифікат торкнувся фактично всіх видів молочної продукції. Насамперед, йдеться про жировмісні продукти: масло, сметану, сири, згущене молоко.

Не купуйте молоко та молокопродукти на стихійних ринках.

Завжди уважно читайте склад продукції.

Низька ціна - завжди привід засумніватися у справжності продукту.

Поділитися:

ОБЕРЕЖНО - ГРИБИ!
16.09.2025 11:40
Отруєння грибами (інтоксикація грибами) виникає після вживання грибів, що містять токсини. Існують тисячі видів грибів, із них близько сотні може спричинити симптоми отруєння, а до 20 видів…
Штучний інтелект для розвитку кар’єри. Служба зайнятості запустила інноваційний сервіс
15.09.2025 13:57
Штучний інтелект для розвитку кар’єри. Служба зайнятості запустила інноваційний сервіс Державна служба зайнятості запустила новий інструмент для пошуку роботи на основі штучного інтелекту на сайті…
Будьте обережними відпочиваючи на водоймах
10.09.2025 14:24
Будьте обережними відпочиваючи на водоймах З настанням справжнього літа люди намагаються провести дозвілля на природі, поближче до водойм. Аби убезпечити себе від неприємних подій на…