Фальсифікат молочних продуктів

Явище фальсифікату у молочній галузі в Україні з’явилося ще у дев’яностих роках минулого століття, коли деякі виробники при виготовлення продукції почали замінювати молочні жири на рослинні – це здешевлює кінцеву продукцію.

Найбільше фальсифікату можна виявити у маслі та кисломолочному сирі. Як зазначають експерти, ці продукти можна виготовляти безпечними для здоров’я. Але часто виробники фальсифікату використовують рослинні жири, які містять високу кількість транс-ізомерів – трансжирів, вкрай небезпечних для здоров’я.

Найвагомішою причиною появи тіньового ринку та фальсифікату є низька платоспроможність населення, через що люди готові нехтувати питаннями якості та походження молочної продукції, не говорячи вже про сплату податків.

На сьогодні фальсифікат торкнувся фактично всіх видів молочної продукції. Насамперед, йдеться про жировмісні продукти: масло, сметану, сири, згущене молоко.

Не купуйте молоко та молокопродукти на стихійних ринках.

Завжди уважно читайте склад продукції.

Низька ціна - завжди привід засумніватися у справжності продукту.

Поділитися:

   Могилів-Подільське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області інформує
20.11.2024 08:11
Здорове харчування - це харчування яке забезпечує ріст, нормальний розвиток і життєдіяльність людини сприяє зміцненню її здоров'я, попереджає розвиток захворювань&nbsp…
Могилів – Подільське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області застерігає
12.11.2024 13:32
Могилів – Подільське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області застерігає Стихійна торгівля - це торгівля фізичними особами без відповідних…
Фальсифікат молочних продуктів
12.11.2024 13:29
Фальсифікат молочних продуктів Явище фальсифікату у молочній галузі в Україні з’явилося ще у дев’яностих роках минулого століття, коли деякі виробники при виготовлення продукції почали…