Фальсифікат молочних продуктів

Явище фальсифікату у молочній галузі в Україні з’явилося ще у дев’яностих роках минулого століття, коли деякі виробники при виготовлення продукції почали замінювати молочні жири на рослинні – це здешевлює кінцеву продукцію.

Найбільше фальсифікату можна виявити у маслі та кисломолочному сирі. Як зазначають експерти, ці продукти можна виготовляти безпечними для здоров’я. Але часто виробники фальсифікату використовують рослинні жири, які містять високу кількість транс-ізомерів – трансжирів, вкрай небезпечних для здоров’я.

Найвагомішою причиною появи тіньового ринку та фальсифікату є низька платоспроможність населення, через що люди готові нехтувати питаннями якості та походження молочної продукції, не говорячи вже про сплату податків.

На сьогодні фальсифікат торкнувся фактично всіх видів молочної продукції. Насамперед, йдеться про жировмісні продукти: масло, сметану, сири, згущене молоко.

Не купуйте молоко та молокопродукти на стихійних ринках.

Завжди уважно читайте склад продукції.

Низька ціна - завжди привід засумніватися у справжності продукту.

Поділитися:

Шановні жителі Бабчинецької територіальної громади!
06.08.2025 18:22
Шановні жителі Бабчинецької територіальної громади! Маємо важливу новину, яка відкриває нові можливості для розвитку нашої громади та громад по всій країні. Президент України Володимир…
Увага! На Вінниччині працюють шахраї!
01.08.2025 09:23
Головне управління ДПС у Вінницькій області вкотре попереджає платників про шахрайську схему вимагання коштів. До Головного управління ДПС у Вінницькій області надходять непоодинокі повідомлення…
ПАМ’ЯТКА ЩОДО ПРОФІЛАКТИКИ ОТРУЄНЬ ГРИБАМИ
28.07.2025 12:06
ПАМ’ЯТКА ЩОДО ПРОФІЛАКТИКИ ОТРУЄНЬ ГРИБАМИ Розпочався осінній грибний сезон. Зараз з'явилася величезна кількість самих різних грибів, як їстівних, так і не дуже. Гриби - це дарунок лісу, але…