Фальсифікат молочних продуктів

Явище фальсифікату у молочній галузі в Україні з’явилося ще у дев’яностих роках минулого століття, коли деякі виробники при виготовлення продукції почали замінювати молочні жири на рослинні – це здешевлює кінцеву продукцію.

Найбільше фальсифікату можна виявити у маслі та кисломолочному сирі. Як зазначають експерти, ці продукти можна виготовляти безпечними для здоров’я. Але часто виробники фальсифікату використовують рослинні жири, які містять високу кількість транс-ізомерів – трансжирів, вкрай небезпечних для здоров’я.

Найвагомішою причиною появи тіньового ринку та фальсифікату є низька платоспроможність населення, через що люди готові нехтувати питаннями якості та походження молочної продукції, не говорячи вже про сплату податків.

На сьогодні фальсифікат торкнувся фактично всіх видів молочної продукції. Насамперед, йдеться про жировмісні продукти: масло, сметану, сири, згущене молоко.

Не купуйте молоко та молокопродукти на стихійних ринках.

Завжди уважно читайте склад продукції.

Низька ціна - завжди привід засумніватися у справжності продукту.

Поділитися:

Правила пожежної безпеки в період відзначення Новорічних та Різдвяних свят
15.12.2025 09:03
Новорічні та Різдвяні свята завжди асоціюються з ялинкою, прикрасами, а також хлопавками, бенгальськими вогнями, феєрверками, салютами, петардами. Але…
Могилів-Подільське районне управління цивільного захисту та превентивної діяльності ГУ ДСНС України у Вінницькій області інформує
09.12.2025 10:19
Могилів-Подільське районне управління цивільного захисту та превентивної діяльності ГУ ДСНС України у Вінницькій області інформує Могилів-Подільське районне управління цивільного захисту та…
Як зберегти продукти харчування в умовах довготривалого відключення світла
03.12.2025 09:06
З метою недопущення ускладнень епідемічної ситуації в країні, пов’язаної з споживанням харчових продуктів, які можуть бути небезпечними внаслідок порушення температурних умов їх зберігання&nbsp…