На загальних зборах Вінницької обласної Асоціації органів місцевого самоврядування створили Спеціальний фонд для підтримки ЗСУ

Голова обласної Ради Вячеслав Соколовий провів загальні збори Вінницької обласної Асоціації органів місцевого самоврядування (ВОАОМС). Участь у засіданні взяли Вінницький міський голова Сергій Моргунов, уповноважені представники органів місцевого самоврядування – члени Асоціації, голови постійних комісій Вінницької обласної Ради, керівники департаментів обласної адміністрації, представники громадських організацій, засобів масової інформації.

Члени Асоціації затвердили порядок денний та розглянули низку питань. Зокрема, керівник Секретаріату Віктор Вікалюк, завідувачка Центру організаційно-правової роботи, розвитку інвестиційної спроможності та використання внутрішніх ресурсів Світлана Буяльська та завідувачка Центру комунікацій, зовнішніх зв’язків та залучення грантових ресурсів Ольга Олійник презентували роботу двох Центрів Секретаріату Асоціації за 2023 рік та завдання на 2024 рік.

Головним питанням загальних зборів стало створення Спеціального фонду для підтримки Збройних Сил України та надання повноважень із використання коштів спеціального фонду Правлінню Асоціації.

– На запит територіальних громад та військових частин Вінницька обласна Рада спільно з Вінницькою обласною Асоціацією органів місцевого самоврядування відпрацювала механізм створення спеціального фонду для підтримки Збройних Сил України, – сказав Вячеслав Соколовий. – Фонд працюватиме для придбання військового спорядження та обладнання. Він спростить механізм використання коштів для підтримки ЗСУ. Дякую учасникам зібрання за спільне рішення. Тепер зможемо допомагати військовим ще більше та системніше.

Вінницький міський голова Сергій Моргунов підкреслив, що створення спеціального фонду – один із інструментів об’єднання можливостей всіх територіальних громад Вінниччини.

– Умовно кажучи, за сто тисяч гривень не зможеш багато придбати, а от об’єднання фінансових можливостей громад дасть змогу допомагати більш ефективно у великих розмірах, – додав Сергій Моргунов. – Це буде потужніша допомога силам оборони та військовим частинам.

Учасники загальних зборів Асоціації ухвалили рішення про членські внески на 2024 рік, новий штатний розпис, проєкт бюджету та внесення змін до Статуту Вінницької обласної Асоціації органів місцевого самоврядування.

Поділитися:
ПРОВЕДЕННЯ ПЕРОРАЛЬНОЇ ІМУНІЗАЦІЇ ДИКИХ М'ЯСОЇДНИХ.
26.04.2024 08:08
ПРОВЕДЕННЯ ПЕРОРАЛЬНОЇ ІМУНІЗАЦІЇ ДИКИХ МЯСОЇДНИХ. Складна епізоотична ситуація щодо сказу в Україні вимагає радикальних заходів, серед яких одне з основних місць займає…
Відбулось громадське слухання щодо звіту про СЕО проєкту генерального плану та плану зонування території с. Бабчинці та с. Вила - Ярузькі
22.04.2024 12:48
В с. Бабчинці, приміщенні Центру надання адміністративних послуг Бабчинецької сільської ради, відбулось громадське слухання щодо Звіту про СЕО проєкту генерального плану та плану зонування території…
Повідомлення про планову діяльність, яка підлягає оцінці впливу на довкілля
15.04.2024 15:39
getdocument-1-1.pdf