Могилів -Подільська районна лікарня ветеринарної медицини інформує про те, що 23-25 жовтня 2024 року буде проводитись осіння кампанія з пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин проти сказу, із розкладання наземного розподілу принад, на території Бабчинецької громади.

Сказ – одна з найнебезпечніших вірусних хвороб, спільних для тварин та людей. Під час кампанії будуть застосовуватись спеціальні приманки із антирабічною вакциною для диких м’ясоїдних тварин, яка безпечна для людей та інших тварин.

Приманка має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку (3 см на 5 см), із запахом м’ясокісткового борошна. Усередині - желеподібна капсула з високоімунною вакциною проти сказу. Вакцина створює специфічний імунітет при пероральному застосуванні; не виділяє вакцинний вірус зі слиною; безпечна для інших тварин; безпечна для людини і природного середовища; стабільна в польових умовах.

Розкидання вакцини буде проводитись наземним розподілом принад біля лісових та сільськогосподарських угідь , поза територіями населених пунктів, навколо водоймищ, вздовж автошляхів. Дані заходи забезпечать створення стійкого імунітету у диких тварин, котрі є основними розповсюджувачами збудника сказу та значно покращать епізоотичну ситуацію.

Звертаємось до мешканців громади з проханням із порозумінням віднестись до заходів з вакцинації диких м’ясоїдних тварин. При виявленні принад не руйнувати їх, не брати в руки, не переносити з місця, а залишати привабливими для тварин.

Заздалегідь дякуємо за розуміння!

Поділитися:
Як платнику дізнатися реквізити бюджетних рахунків
22.10.2024 08:06
Як платнику дізнатися реквізити бюджетних рахунків Відділ обліку платежів та зведеної звітності управління економічного аналізу ГУ ДПС у Вінницькій області звертає увагу, що відповідно до Закону…
Увага! Проводиться пероральна вакцинація диких м’ясоїдних проти сказу.
21.10.2024 16:38
Могилів -Подільська районна лікарня ветеринарної медицини інформує про те, що 23-25 жовтня 2024 року буде проводитись осіння кампанія з пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин проти сказу, із…
Могилів-Подільське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області інформує
15.10.2024 10:24
Іграшок багато не буває. Тому батьки намагаються до кожного свята купити нову, тим паче, що асортимент забавок у дитячих магазинах - на будь-який смак і гаманець. У…