На порозі чудова та трішки сумна пора – пора випускних вечорів і початку нового дорослого життя.

Батьки та класні керівники зараз в клопотах і думках про те, як влаштувати випускний незвичайно та яскраво, щоб свято залишилось в серцях кожного навіки.

Свята повинні бути не лише веселими, але й безпечними. Не кожний розумієщедрість і гостинність повинна бути поміркованою і не нести шкоди ні організаторам, ні дітям.

На жаль епідемічна ситуація в країні дуже напружена. Більшість спалахів інфекційних хвороб та харчових отруєнь поєднує вживання недоброякісних продуктів харчування, питної води і готових страв, виготовлених як в закладах громадського харчування так і в домашніх умовах.

Основними причинами спалахів є використання продовольчої сировини сумнівної якості (без документів, які засвідчують її якість та безпечність), відсутність належних умов для приготування страв, порушення технології приготування їжі, зберігання харчових продуктів в антисанітарних умовах, без належного температурного режиму, залучення до приготування страв випадкових осіб, які не обізнані з елементарними правилами особистої гігієни та інше.

Тому, щоб Ваші свята залишили після себе лише щасливі спогади прислухайтесь до порад працівників Держпродспоживслужби:

  • влаштовуйте свята в закладах громадського харчування, яким ви довіряєте;

  • поцікавтесь наявністю у закладі результатів лабораторних досліджень щодо якості питної води, яку використовують для приготування страв;

  • узгодьте святкове меню з адміністрацією закладу, зверніть увагу на відсутність в меню заборонених та сумнівних страв в епідемічному відношенні (студні, форшмаки, м'ясо та яйця водо плаваючої птиці, низькосортні м'ясні вироби (нижче І сорту), гриби дикорослі, сир м'який без термічної обробки, рибні, м’ясні, плодоовочеві та інші консерви непромислового виробництва, нарізані салати з майонезом, оцтом, сметаною);

  • не допускайте приготування (копчення, смаження, в’ялення) м'ясних, рибних страв в домашніх умовах, не використовуйте консервів домашнього виготовлення (м'ясних, грибних, овочевих).

  • не допускайте вживання учнями випускниками будь-яких алкогольних, слабоалкогольних напоїв, забороняйте тютюнопаління в місцях проведення випускних вечорів.

Поділитися:

Наближається Великдень, багато хто буде освячувати паску в храмі, тому працівники МПО Бабчинецької сільської ради нагадують, як забезпечити власну безпеку під час святкування, аби по святі залишилися лише приємні спогади.
14.04.2025 10:48
Пожежна безпека є одним із найважливіших аспектів забезпечення безпеки в культових спорудах. Недотримання простих правил безпеки та необережне поводження з вогнем можуть призвести до серйозних…
ПЕРОРАЛЬНА ІМУНІЗАЦІЯ ДИКИХ М'ЯСОЇДНИХ ТВАРИН ПРОТИ СКАЗУ
11.04.2025 09:44
Могилів - Подільське районне управління ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області інформує, що відповідно до Плану протиепізоотичних заходів з профілактики основних…
ВІЙСЬКОВА СЛУЖБА ЗА КОНТРАКТОМ У ЗБРОЙНИХ СИЛАХ УКРАЇНИ
10.04.2025 15:43
Запрошуємо відважних та відповідальних громадян, які бажають приєднатися до нашої сильної команди, підписавши контракт зі Збройними Силами України! Вік: від 18 до 45 років. Стать: чоловіки…