Фальсифікат молочних продуктів

Явище фальсифікату у молочній галузі в Україні з’явилося ще у дев’яностих роках минулого століття, коли деякі виробники при виготовлення продукції почали замінювати молочні жири на рослинні – це здешевлює кінцеву продукцію.

Найбільше фальсифікату можна виявити у маслі та кисломолочному сирі. Як зазначають експерти, ці продукти можна виготовляти безпечними для здоров’я. Але часто виробники фальсифікату використовують рослинні жири, які містять високу кількість транс-ізомерів – трансжирів, вкрай небезпечних для здоров’я.

Найвагомішою причиною появи тіньового ринку та фальсифікату є низька платоспроможність населення, через що люди готові нехтувати питаннями якості та походження молочної продукції, не говорячи вже про сплату податків.

На сьогодні фальсифікат торкнувся фактично всіх видів молочної продукції. Насамперед, йдеться про жировмісні продукти: масло, сметану, сири, згущене молоко.

Не купуйте молоко та молокопродукти на стихійних ринках.

Завжди уважно читайте склад продукції.

Низька ціна - завжди привід засумніватися у справжності продукту.

Поділитися:

Як зміцнити свою імунну систему з настанням холодів
29.10.2025 13:36
Як зміцнити свою імунну систему з настанням холодів Давно помічено, що навіть здорові люди восени почувають себе не дуже добре. А все через те, що організм починає сезонну перебудову. Він…
Алгоритм дій при застосуванні зброї масового ураження
29.10.2025 10:26
Що робити у разі хімічного ураження? В умовах воєнного стану важливо мати настороженість щодо можливого застосування ворогом хімічної зброї масового ураження та знати як захиститися…
Могилів-Подільське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області інформує!
15.10.2025 11:36
Зазвичай у осінній період з настанням холодів підвищується рівень захворюваності населення на грип та гострі респіраторні…