Фальсифікат молочних продуктів

Явище фальсифікату у молочній галузі в Україні з’явилося ще у дев’яностих роках минулого століття, коли деякі виробники при виготовлення продукції почали замінювати молочні жири на рослинні – це здешевлює кінцеву продукцію.

Найбільше фальсифікату можна виявити у маслі та кисломолочному сирі. Як зазначають експерти, ці продукти можна виготовляти безпечними для здоров’я. Але часто виробники фальсифікату використовують рослинні жири, які містять високу кількість транс-ізомерів – трансжирів, вкрай небезпечних для здоров’я.

Найвагомішою причиною появи тіньового ринку та фальсифікату є низька платоспроможність населення, через що люди готові нехтувати питаннями якості та походження молочної продукції, не говорячи вже про сплату податків.

На сьогодні фальсифікат торкнувся фактично всіх видів молочної продукції. Насамперед, йдеться про жировмісні продукти: масло, сметану, сири, згущене молоко.

Не купуйте молоко та молокопродукти на стихійних ринках.

Завжди уважно читайте склад продукції.

Низька ціна - завжди привід засумніватися у справжності продукту.

Поділитися:

Могилів-Подільське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області інформує!
15.10.2025 11:36
Зазвичай у осінній період з настанням холодів підвищується рівень захворюваності населення на грип та гострі респіраторні…
Правила поведінки при пожежі
14.10.2025 08:10
Правила поведінки при пожежі Треба завжди пам’ятати, що необережне поводження з вогнем може призвести до найбільшої серед бід – пожежі. Якщо у будинку почалася пожежа, найголовніше –…
В Бабчинецькій громаді представили офіцера-рятувальника громади
08.10.2025 14:54
Сьогодні начальник Могилів-Подільського РУ цивільного захисту та превентивної діяльності Головного управління ДСНС України у Вінницькій області підполковник служби цивільного захисту&nbsp…